Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزاری با شکوه زیارت امام حسین و پیاده روی اربعین مورد تأکید ائمه اطهار و بزرگان دینی است، با وجود این، بعضاً کج‌سلیقگی‌ها و کارشکنی‌هایی در برگزاری این حرکت صورت می‌گیرد که در جای خود قابل تأمل و توجه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از انقلاب نیوز زیارت امام حسین(ع) از هنگامی که جابر بن عبدالله انصاری از مدینه به سمت کربلا رهسپار شد و در روز اربعین به کربلا رسید تا کنون قدمت داشته است و این زیارت همواره از سوی ائمه اطهار(ع) و علمای اسلام انجام شده و مورد تأکید و تأیید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایجاد موانع، کارشکنی و سخت‌گیری بنی امیه و بنی‌العباس در قرون ابتدایی و رژیم بعث در چند دهه اخیر نیز سبب نشده که این حرکت ارزشی و ماندگار متوقف یا تعطیل شود و شیعیان و عاشقان اباعبدالله الحسین(ع)‌ با بذل جان و مال خویش هر چند با سختی و در برهه‌هایی از زمان به صورت مخفیانه این حرکت را ادامه داده‌اند.

امام صادق(ع) درباره ثواب زیارت امام حسین(ع) با پای پیاده می‌فرماید: کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود، خداوند به هر قدمى که برمى‏دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو مى‏فرماید و یک درجه مرتبه‏اش را بالا مى‏برد و .....

همچنین امام باقر(ع)‌ می‌فرماید:« اگر مردم می‌دانستند در زیارت امام حسین(ع) چه فضیلت‌هایی وجود دارد، از شوق جان می‌دادند و از شدت حسرت زیارت قالب تهی می‌کردند و وجودشان از شدت حسرت شرحه شرحه می‌شد.»

پس از رژیم بعث و در سال‌های گذشته پیاده‌روی اربعین و زیارت اباعبدالله الحسین(ع) جلوه خاصی پیدا کرده و سبب ایجاد وحدت در جامعه شیعی و اسلامی و به نمایش در آمدن جلوه‌های زیبای ایثار، همدلی و محبت بین ملت‌های مسلمان شده است.

همچنین این حرکت ارزشمند جلوه‌ای از اقتدار شیعی را به نمایش گذاشته و این پیام را به مستکبران جهان و ایادی منطقه‌ای آنان مخابره کرده که با وجود تهدیدهای داعش در منطقه؛ کنگره بزرگ پیاده‌روی اربعین با جمعیتی ده‌ها میلیونی با امنیت کامل و به بهترین شکل برگزار کنیم.

جلوه دیگر پیاده‌روی اربعین، نمایشگاه صلح‌دوستی و آرامش شیعیان و مسلمانان است به یاوه‌گویی‌های مستکبران و ایادی آنان که اسلام هراسی و شیعه هراسی را در جهان نشر می‌دهند و شیعیان را افرادی رادیکال و افراطی معرفی می‌کنند

از سوی دیگر مردم عراق که با جان و دل در پذیرایی از زائران حسینی می‌کوشند و از بذل جان و مال، مسکن و ... دریغ ندارند و حتی درآمد سالانه خود را خرج پذیرایی از زائران حسینی می‌کنند بر زیبایی‌های این حرکت می‌افزاید که باید مورد بهره‌برداری و توجه مسؤولان دولتی نیز قرار گیرد و استفاده مناسب از آن شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی پیاده‌روی اربعین را بستر مناسبی برای دوستی و مودت بیشتر میان دولت‌های ایران و عراق می‌دانند و می‌گویند« راه‌پیمایی مراسم روز اربعین یک نمونه از این ارتباط دوستانه [دو ملت ایران و عراق] است به‌گونه‌ای که مردم عراق در پذیرایی از زائران ایرانی، از انفاق و محبت و ارادت چیزی کم نمی‌گذارند. مسئولان دو کشور ایران و عراق، باید از این فضا و فرصت برای منافع دو کشور بیشترین استفاده را بکنند.

همچنین رهبر معظم انقلاب با اشاره به ابعاد معنوی این سفر می‌فرماید:« این کسانی که این راه را طی کردند و این حرکت عاشقانه را و مؤمنانه را دارند انجام می‌دهند، واقعاً دارند حسنه‌ای را انجام می‌دهند. این یک شعار بزرگ است، لا تُحِلّوا شَعائِرَ الله، این بلاشک جزو شعائرالله است. جا دارد که امثال بنده که محرومیم از این جور حرکت‌ها عرض بکنیم که «یا لیتنا کنّا معکم فنفوز فوزاً عظیماً». همان طور که عرض کردیم، این حرکت حرکت عشق و ایمان است؛ هم در آن ایمان و اعتقاد قلبی و باورهای راستین، تحریک کننده و عمل کننده است؛ هم عشق و محبّت.»

این جلوه‌های زیبا، ارزشمند و مقتدرانه در دیدگاه برخی از صاحب‌نظران به مثابه مقدمه و علامتی برای ظهور حضرت حجت‌(عج)‌ تعبیر شده است.

اما با وجود همه این تأکیدات و سفارش‌هایی که برای برگزاری با شکوه این کنگره عظیم شیعی شده و برکاتی که برای این سفر متصور شده، بعضاً کج‌سلیقگی‌ها و کارشکنی‌هایی در برگزاری این حرکت صورت می‌گیرد که در جای خود قابل تأمل و توجه است.

متأسفانه برخی از ارکان دولتی به جای ایجاد تسهیلات و زیرساخت‌های مناسب برای برگزاری شایسته این کنگره عظیم اسلامی و شیعی به دنبال سنگ‌اندازی و هزینه‌تراشی هستند.

افزایش دو برابری کرایه اتوبوس در مسیر‌های منتهی به مرز ایران، دریافت حق بیمه، هزینه روادید، هزینه پارکینگ، افزایش قیمت مواد خوراکی و .... در سوپر مارکت‌ها و رستوران‌ها، مالیات خروج و هزینه‌های جانبی دیگر نمونه‌ای از این هزینه‌تراشی‌ها است.

آیا بهتر نیست به جای برگزاری برنامه‌ها، طرح‌ها و همایش‌ها‌، سمینارها و کنگره‌هایی که نه‌تنها بازده علمی و معنوی ندارند و دردی از مشکلات جامعه نیز دوا نمی‌کنند، برای برگزاری این کنگره بزرگ یارانه در نظر بگیریم و زیرساخت‌های مناسب را فراهم کنیم.

آیا بهتر نیست به جای کیسه دوختن برای این سفر معنوی تمهیدات لازم برای برگزاری این اقدام شکو‌ه‌مند را فراهم کرده و بخشی از هزاران میلیارد بودجه‌ فرهنگی را به این رویداد بزرگ اختصاص بدهیم.

* محمد هاشم نعمت الهی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۸۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام حسین شریعتی‌نژاد ضمن تسلیت فرارسیدن ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) به تشریح برنامه‌های حرم مطهر رضوی به این مناسبت پرداخت و اظهار کرد: ویژه برنامه‌های شهادت امام جعفر صادق (ع) با محوریت رواق بزرگ امام خمینی (ره) از شامگاه جمعه و همزمان با شب شهادت این امام همام با قرائت زیارت امین‌الله و مرثیه‌سرایی توسط مداح و ذاکر نام‌آشنای اهل بیت (ع)، آقای احمد واعظی، بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء آغاز می‌شود.

معاون تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی بیان کرد: سخنرانی پیرامون شخصیت ششمین امام شیعیان توسط حجت‌الاسلام والمسلمین علی اوسطی، مرثیه‌سرایی و عزاداری با نوای ذاکران اهل بیت (ع)، آقایان سید محمود علوی و مرتضی اسلامی‌نژاد، از دیگر برنامه‌های شب شهادت این امام همام خواهد بود.

وی افزود: در شامگاه شهادت امام جعفر صادق (ع) همچنین زائران و مجاوران حریم ملکوتی رضوی میهمان محفل شعرخوانی با حضور جمعی از شاعران آئینی از جمله حجج‌الاسلام سید ابوالفضل مبارز، سید رضا یعقوبی آل، علیرضا خاکساری و علی مقدم خواهند شد.

شریعتی‌نژاد در ادامه به تشریح ویژه برنامه صبح شهادت امام صادق (ع) پرداخت و اظهار کرد: این مراسم روز شنبه پانزده اردیبهشت، ساعتی قبل از اذان ظهر با قرائت زیارت امین‌الله و عرض سلام و ارادت به محضر امام مهربانی‌ها با صدای کبیر قلندر زاده آغاز می‌شود و با بیان احکام دینی توسط حجت‌الاسلام مصطفی رنجبر ادامه می‌یابد.

معاون تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی عنوان کرد: اجرای برنامه سرود و همخوانی توسط گروه گلدسته‌های حرم، شعرخوانی آئینی با نوای شاعر و مدیحه‌سرای اهل بیت (ع)، آقای مصطفی جلیلیان مصلحی، و مرثیه‌سرایی و عزاداری در سوگ شهادت صادق آل محمد (ع) از دیگر برنامه‌های روز شهادت امام صادق (ع) خواهد بود.

وی اضافه کرد: در این مراسم، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی به ایراد سخنرانی می‌پردازد و سپس زائران حریم ملکوتی رضوی با قرائت زیارت‌نامه امام صادق (ع) که توسط آقای قاسم پناهی قرائت می‌شود، به محضر این امام همام عرض ارادت خواهند کرد.

شریعتی نژاد اظهار کرد: ویژه برنامه‌های شهادت امام صادق (ع) در شامگاه شهادت این امام بزرگوار نیز ادامه دارد و این مراسم بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء با قرائت زیارت امین‌الله با نوای احمد واعظی، شعرخوانی شاعر آئینی، آقای علی زمانیان، سخنرانی آیت‌الله سید علیرضا صدر حسینی و عزاداری و مرثیه‌سرایی آقایان جعفر ملائکه و امیر عارف همراه خواهد بود.

کد خبر 6095185

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • هزینه ارزی حج تمتع ۱۴۰۳ چند دلار است؟
  • برپایی ۵ موکب شهادت امام جعفر صادق (ع) در پیاده‌راه بجنورد
  • برای رهایی از مشکلات ترافیکی باید به سمت استفاده از فناوری‌های مدرن حرکت کرد
  • پیاده‌روی خانوادگی دخترانه در بلوار ارم همدان طی دهه کرامت
  • ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • ‌کوهپیمایی کارکنان و پایوران سپاه در خوی
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • جزییاتی از آخرین اقدامات مطلوب برای پیاده‌روی اربعین در کرمانشاه
  • برگزاری نخستین جلسه ستاد اربعین وزارت ارتباطات