Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@08:00:18 GMT

دولت باید برای کاهش هزینه‌های سفر اربعین اقدام کند

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۵۸۴۶۳

متقاضیان سفر اربعین علاوه بر 40 دلار برای اخذ ویزا بر اساس قیمت روز دلار که توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود؛ باید مبلغ ۱۸هزار و ۸۰۰ تومان برای بیمه عمر و حوادث، ۶هزارو 200 تومان برای خدمات درمانی و ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان به عنوان حق الزحمه اخذ روادید پرداخت کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدندا؛ حماسه‌ی میلیونی اربعین و حضور عاشقان سیدالشهدا(ع) در بزرگ‌ترین گردهم آیی شیعیان جهان امروز به نماد بی‌بدیل در انتقال ارزش‌های دینی مبدل گشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیاده روی سه روزه‌ی میلون‌ها زائر و در کنار آن پذیرایی بی‌منت مردم عراق با تمام بضاعت موجود خود منجر به خلق صحنه‌هایی بی‌نظیر گشته که بی‌اغراق نمی‌توان مشابه آن را در هیچ جای جهان یافت.

زائرانی که از سراسر جهان در این میعادگاه حضور بهم می‌رسانند دغدغه‌ای از بابت تغذیه و محل اقامت ندارند، زیرا از چندین فرسخی شهرهای نجف و کربلا موکب‌های هیئات آمادگی کامل برای میزبانی از میهمانان اباعبدالله(ع) را فراهم آورده‌اند. در کنار نیازهای اساسی حتی بسیاری از ملزومات دیگر همچون اینترنت رایگان، تعمیرات کالسه، کفش و کوله، خیاطی صحرایی و... در عمودهایی از پیش تعیین شده، فراهم است.

بزرگ‌ترین گردهمایی عالم

حضرت امام خامنه‌ای در خصوص اهمیت پیاده‌روی اربعین می‌فرمایند: شما ملاحظه کردید در اربعین حسینی میلیون‌ها انسان در کنار هم قرار گرفتند؛ خود این حرکت عظیم یک جمعی از مسلمانها -البتّه مخصوص شیعه نبود، سنّی‌ها هم بودند- که در دنیا انعکاس پیدا کرد، تعظیم کردند؛ تجلیل کردند؛ آن را بزرگ‌ترین گردهمایی عالم به حساب آوردند؛ چه کسانی؟ آنهایی که دارند مسائل اسلامی را رصد میکنند.

سهم ایران در حماسه میلیونی اربعین

سهم ایران البته در این حماسه‌ی باشکوه جای بحث و بررسی دارد. زیرا به عنوان تنها حکومت شیعی در جهان که زیر پرچم اسلام در حال حیات است به نظر می‌رسد باید جزو محورهای اساسی این انقلاب مردمی باشد.

علی‌رغم اینکه ضرورت اربعین در منابع دینی به کررات توصیه شده است در این برهه از تاریخ جنبه‌ی سیاسی و اعتقادی حضور در این مراسم بیشتر نمود دارد و به نظر می‌رسد باید تمامی امکانات برای تسهیل زائران ایرانی در این حماسه‌ی عظیم فراهم گردد. اما همواره در ایام منتهی به اربعین سیاست‌های کلی برخی از مسئولان این سفر زیارتی را مسیری برای جذب پول بیشتر مبدل ساخته و بعضا سودجویی عده‌ای منجر شده در مسیر زائران ایرانی سنگ اندازی‌هایی صورت گیرد.

تقریبا 200 هزار تومان هزینه ثبت نام پیاده‌روی اربعین

مدیرحج و زیارت استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدندا در خصوص هزینه‌های پیاده‌روی اربعین گفت: زائران حسینی که قصد دارند در همایش پیاده‌روی اربعین شرکت کنند باید حتما در سامانه سماح ثبت نام کرده و روادید دریافت کنند در غیر این صورت اجازه خروج از مرز و شرکت در پیاده‌روی را ندارند.

علی اصغرشریفی اظهار کرد: متقاضیان سفر اربعین علاوه بر 40 دلار برای اخذ ویزا بر اساس قیمت روز دلار که توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود؛ باید مبلغ ۱۸هزار و ۸۰۰ تومان برای بیمه عمر و حوادث، ۶۲۰۰ تومان برای خدمات درمانی (هلال احمر) و ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان به عنوان حق الزحمه اخذ روادید پرداخت کنند تا فرآیند ثبت نام و صدور ویزای آن‌ها تکمیل شود.

وی افزود: هزینه بیمه اخذ شده برای این است که اگر برای زائر مشکلی پیش آمد که نیاز به درمان طولانی مدت داشت مثلا در انفجارات مشکلی برای فردی پیش آمد تحت حمایت بیمه درمانی باشد.

شریفی در پاسخ به این سوال که آیا برای کم شدن هزینه‌های سفر اربعین اقدامی صورت گرفته است یا نه اذعان کرد: کم شدن هزینه‌‌های سفر اربعین یک تصمیم کلان کشوری است و باید وزارت خارجه با عراق وارد مذاکره شده و بر سر کم شدن هزینه‌ها توافق کنند.

مدیرحج و زیارت استان یزد از ثبت نام حدود 7 هزار و 500 نفر در سامانه سماح برای پیاده‌روی اربعین خبر داد و گفت: تا کنون برای 2 هزار و 500 نفر ویزا صادر شده است که از متقاضیان درخواست می‌شود هر چه سریعتر برای ثبت نام اقدام کنند تا صدور روادید به روزهای آخر موکول نشود.

این روزها هنگام مراجعه به دفاتر خدمات زیارتی برای ثبت نام سفر اربعین این دفاتر مبلغ حدااقل 650 هزار تومان علی‌الحساب طلب می‌کنند و عنوان می‌کنند که اگر هزینه بیشتر شد در حین سفر مابقی پول را دریافت می‌کنند.

در حال حاضر زائران فقط حدود 200 هزار تومان باید برای ثبت نام پرداخت کنند و اگر بخواهند به صورت شخصی و با اتوبوس خود را به مرز برسانند هزینه بلیط نیز اضافه شده و حال اگر داوود کشاورزیان معاون وزیر راه و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور اعتقادش مبنی بر گران‌تر کردن بلیط‌ها را عملی کند، جمعا نزدیک به یک میلیون تومان سفر مختصر بدون محاسبه هزینه جا و مکان و خورد و خوراک (که صلواتی است و توسط مردم عراق پذیرایی می‌شوند) برای یک زائر اربعین آب می‌خورد!

این در حالی است که دولت می‌تواند و باید با استفاده از توانایی‌های دولتی در خدمت به زائران، این هزینه‌ها را تا نصف کاهش دهد نه اینکه خود نیز در افزایش قیمت‌ها مشارکت داشته باشد و در واقع می‎‌طلبند برندهای مختلف موجود در هیئت دولت به خصوص برند وزارت خارجه و برند مسکن راه و شهرسازی تدبیری اتخاذ کنند که هزینه سفر به کربلا نیز مانند سفر به آنتالیا کاهش یابد و مردم بتوانند هر سال با شکوه‌تر در همایش بزرگ اربعین شرکت کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۸۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است

سرانجام با اعلام رسمی وزیر بهداشت، دستورالعمل درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دولتی، شکل اجرایی به خود گرفت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، موضوع رایگان شدن خدمات درمانی برای کودکان زیر ۷ سال، گذشته از سوی وزیر بهداشت، رسانه‌ای شد و در عین حال؛ اختلاف بر سر نحوه اجرای آن، باعث شد این موضوع در جلسات هیأت دولت مورد بررسی و بحث قرار گیرد.

اجرای چنین طرح یا دستورالعملی در ابعاد کشوری، نیازمند بودجه و اعتبار لازم است و شاید همین موضوع، باعث تأخیر آن شده بود.

در عین حال، در روز‌های اخیر، وزیر بهداشت در حیاط دولت به اجرایی شدن این دستورالعمل، جنبه رسمی بخشید و قرار شد در تمامی بیمارستان‌های دولتی، درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان شود.

حالا، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت؛ جزئیات بیشتری از این دستورالعمل را تشریح کرده است.

وی با یادآوری اینکه تمامی هزینه‌های درمان سرپایی و بستری این کودکان رایگان بوده و بر عهده دولت است، گفت: در تاریخ ۹ اسفند ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه هیأت وزیران و ابلاغ معاون اول رئیس جمهور درمان کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی رایگان شد و هموطنان باید در جریان این موضوع قرار گیرند و بدانند که لازم نیست پولی بابت درمان فرزندانشان پرداخت کنند و اگر جایی با تخلف مواجه شدند این موضوع را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.

وی افزود: این اقدام گام بلندی برای حمایت از آینده سازان کشور و خانواده‌ها آنان است و چنانچه خانواده‌ای تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های درمان فرزندش را نداشته باشند وظیفه ما است که آن‌ها را به طور رایگان درمان کنیم در واقع ۸۰ درصد خدمات پزشکی کشور در مراکز دولتی و دانشگاهی ارائه می‌شود و این خدمات هم برای کودکان زیر ۷ سال رایگان خواهد بود.

در همین حال، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، با بیان اینکه هر حادثه یا بیماری که در ۷ سال اول زندگی رخ دهد، در بقیه عمر باقی می‌ماند و سلامت فرد را مختل می‌کند، گفت: بر این اساس به پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیأت دولت این طرح به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان تا زیر ۷ سال در مراکز دولتی داده شود تا از این طریق سلامت آن‌ها ایمن شود. این به همه بیمارستان‌های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

دیگر خبرها

  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است
  • طرح ویژه پلیس برای کاهش مرگ موتورسواران و عابران پیاده
  • قرارگاه رسانه‌ای اربعین در مرکز پیگیری می‌شود
  • فیلم| دستگاه حفر تونل (TBM) چگونه کار می‌کند؟
  • ورود قاعده مند دولت به اربعین، ارائه خدمات را تسهیل کرده است
  • جزییاتی از آخرین اقدامات مطلوب برای پیاده‌روی اربعین در کرمانشاه
  • سمنان|وقتی تحریم‌ باعث کاهش هزینه مواد اولیه یک شرکت می‌شود
  • همه وظیفه داریم در راستای کاهش سوانح اقدام کنیم
  • حال خوب پدر و مادرها با اقدام خوب وزارت بهداشت