Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد بی نظیر پیاده روی اربعین، هم اکنون به نماد تشیع در جهان تبدیل شده و هر ساله بر تعداد عاشقان اباعبدالله(ع) که در این مراسم شرکت می کنند افزوده می شود، با این وجود دولت هر سال هزینه های جدیدی را به زائران اربعینی، تحمیل می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ خودرو را در یکی از پارکینگ های پولی اطراف مرز پارک کرده و با تاکسی خود را به مرز می رسانی، ازدحام جمعیت بسیار زیاد است، برخی نهادهای انقلابی و بسیج مردمی موکب زده و مایحتاج ضروری را به مردم می رسانند تا کم تر سختی مسیر رسیدن به آن طرف مرز برای زائران نمود پیدا کند؛ از مرز به هر سختی خود را به آن طرف مرز می رسانی، به محض این که پایت در خاک عراق می رسد، صداهای بلند و رسا اما مشابه به گوشت می خورد، جوان، میانسال و پیر با نوای حلبی الزوار به استقبال زائران حسینی آمده اند، به محض این که تو را می بینند، شتابان به سمت تو می آیند و از تو می خواهند تا مهمانشان شوی؛ نگاه به ساعتت می کنی و با ادبیاتی دست و پا شکسته به مرد عرب می فهمانی که باید خود را به نجف برسانی، با کمک یک ایرانی اهوازی که می خواهد به خانه او برود به تو می گوید، تو را تا خود نجف با ماشین شخصی ام رایگان می برم به شرط آن که امشب ظهر را مهمان خانه ام باشی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اصرار مرد پیشنهاد او را قبول می کنی و همراه با حدود 20 زائر دیگر به سمت محل سکونتش که شهری در 20 کیلومتری مرز است می روی؛ در راه از زندگی و کار و بارش می گوید.

مترجم ایرانی حرف های او را چنین ترجمه می کند: «در بازار شهر مغازه پارچه فروشی دارم، یازده ماه سال کار می کنم و سود این 11 ماه را جمع می کنم و در ایام اربعین از زائران ایرانی که به سمت کربلا می روند پذیرایی می کنم؛ 20 سال است که مشهد نرفته ام و حسرت زیارت امام رضا(ع) بر دلم ماند، به جای مزد این مهمانی هر موقع به مشهد رفتید برایم دعا کنید»

این حرف ها به شدت تو را در فکر فرو می برد و به هزینه هایی که در ایران برای اعزام به عراق و رسیدن به مرز کرده ای فکر می کنی و مدام پیش خودت می گویی به راستی چرا تا این اندازه تفاوت در پذیرایی از زائران حسینی است.

ایام اربعین یکی از مهم ترین ایامی است که زیارت قبر امام حسین(ع) در آن توصیه شده است و زائران زیادی از سراسر جهان خود را در این موقع از سال به کربلا می رسانند؛ از حدود شش سال پیش و با روی کار آمدن دولتمردان همراه با جمهوری اسلامی در عراق، این فرصت برای ایرانیان نیز فراهم شده است که همراه با زائران عراقی و سایر شیعیان در این راهپیمایی شرکت کنند و هر سال بر حجم زائران ایرانی پیاده روی اربعین افزوده می شود.

اما دو سال هست که دولت با استفاده از طرح های سامان دهی پیاده روی اربعین مبالغی را به سوای از مبالغ عادی ویزا و پاسپورت از مردم می گیرد و این مبالغ هر سال نیز افزایش پیدا کرده و موارد جدیدی به آن اضافه می شود.

بر همین اساس، دولت برای ثبت نام در مراسم اربعین امسال علاوه بر ۴۰ دلار ویزا، متقاضیان سفر باید ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان برای بیمه عمر و حوادث، شش هزار و 200 تومان برای خدمات درمانی (هلال احمر) و ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان به عنوان حق الزحمه اخذ روادید باید پرداخت کنند تا فرآیند ثبت نام و صدور ویزای آن‌ها تکمیل شود.

این هزینه های اخذ شده به معنای این است که از سه میلیون زائر اربعین مبلغ 18 میلیارد تومان برای هزینه های درمانی هلال احمر دریافت می شود. این درحالی صورت می گیرد که بر اساس اساسنامه هلال احمر تمام خدمات هلال احمر رایگان بوده و افرادی هم که تحت عنوان پزشک با درمانگر در موکب های هلال احمر ایران در پیاده روی اربعین حضور پیدا کرده از هزینه شخصی خود خرج کرده و هیچ دستمزدی هم از هلال احمر دریافت نمی کنند.

این افزایش هزینه ها برای سفر به کربلا به این جا ختم نشده و معاون وزیر راه خبر از افزایش دو برابر قیمت بلیط اتوبوس در ایام اربعین برای سفر به نقاط مرزی داد.

داوود کشاورزیان با اشاره به این‌که 9 هزار دستگاه اتوبوس آماده خدمات‌رسانی و جابجایی زائران حسینی هستند، اظهار کرد: هنوز برای تصمیم‌گیری و تعیین نرخ بلیت اتوبوس در ایام اربعین جلسه ای برگزار نشده است اما معتقدم باید قیمت بلیت اتوبوس در این ایام افزایش یابد.

وی ادامه داد: معتقدم قیمت بلیت اتوبوس در ایام اربعین برای مقاصد شهرهای مرزی با عراق باید دو برابر قیمت روزهای عادی افزایش یابد.

این افزایش دوبرابری قیمت درحالی صورت می گیرد که در ایام عیده نیز چنین وضعیتی برای ناوگان حمل و نقل عمومی کشور حادث شده و بیشتر اتوبوس ها یک سر خالی اقدام به حمل و نقل مسافر می کنند.

حال باید این سوال را پرسید که مسئولان دولتی دخیل در این موضوع چگونه و چرا توانسته اند علاوه بر رایزنی با کشورهایی مانند گرجستان و روسیه ویزای بین دو کشور را حذف کرده و هر روز تمهیدات جدیدی برای تسهیل مسافرت به این کشورها در نظر می گیرند اما در مقابل هر روز هزینه های سفر به عراق را در ایام اربعین افزایش می دهند.

این افزایش هزینه های زائران را باید به پای مسئولان دولتی گذاشت و یا دست های پشت پرده ای که حضور میلیونی زائران در ایام اربعین در عراق را برنمی تابند؟

گزارش از عارف نصر

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۳۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود قاعده مند دولت به اربعین، ارائه خدمات را تسهیل کرده است

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس کاظمی در اولین جلسه ستاد مرکزی اربعین استان قزوین در سال جاری با بیان اینکه گره خوردن خدمت به نام اربعین و سیدالشهدا توفیقی است که باید قدر آن را بدانیم، تصریح‌کرد: بیش از یک دهه است که شاهد انسجام مدیریتی و ظرفیت‌های مردمی در حوزه اربعین هستیم، این انسجام سال به سال در حال افزایش است؛ در این سال‌ها با ورود قاعده‌مند دولت، مجموعه خدمات ارائه شده در ایام اربعین به طور قابل توجهی رشد و ارتقا پیدا کرده است، ما نیز در استان با تکیه بر همین تجربه این مسیر را با قدرت بیشتری دنبال می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در استان قزوین اقدامات خوبی در حوزه خدمات رسانی در ایام اربعین شکل گرفته است که می‌توان به ارائه خدمات حمل و نقل، توزیع یک میلیون بطری آب معدنی، تأمین کولرهای مورد نیاز مواکب اشاره کرد؛ در سال جاری نیز باید نیازهای حوزه‌ی آموزش، امنیت و فرهنگی احصا شود و مطالعه صورت بگیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین بیان کرد: کارهای گذشته را باید استمرار و در عین حال خدمات را گسترش دهیم، با مرور تجربه‌های گذشته می‌توان اقدامات بهتری ارائه داد؛ چندین گلوگاه در حوزه اربعین وجود دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد که مهمترین آن مسئله گذرنامه است، البته سال گذشته با برنامه ریزی درست فراجا با کمترین اعتراض در حوزه گذرنامه در سطح کشور مواجه بودیم و در استان عملکرد خوبی داشتیم، امسال نیز باید تلاش کنیم که این هماهنگی و برنامه ریزی صورت بگیرد و اعتراض‌ها نیز به حداقل ممکن برسد.

وی افزود: گلوگاه بعدی حمل و نقل است که باید بر حمل و نقل داخل کشور تا مرز تمرکز کنیم، در این حوزه می‌توان از ظرفیت‌های مردمی استفاده کرد تا خدمات کامل‌تری ارائه دهیم و فشار کمتری به ناوگان حمل و نقل جاده‌ای وارد شود.

کاظمی یادآور شد: در این مدت باقی مانده باید کمیته‌های ستاد اربعین به سرعت تشکیل و احکام اعضای آن صادر شود تا به نحو احسن اقدامات مورد نیاز پیگیری شود.

کد خبر 6094744

دیگر خبرها

  • همایش متمرکز آموزشی حجاج استان قم برگزار شد
  • علت افزایش قیمت ریالی حج بالارفتن نرخ ارز در کشور است
  • همایش متمرکز آموزشی حجاج استان قم
  • پیشنهاد استاندار خوز‌ستان برای صدور گذرنامه اتباع ‌در اربعین
  • ۴۰هکتاربه پارکینگ شلمچه افزوده شد/پیشرفت۸۰درصدی مخزن آب شرب چذابه
  • تعیین مرز چذابه برای تردد اتباع خارجی در ایام اربعین حسینی
  • تردد اتباع خارجی در مراسم اربعین از چذابه خواهد بود
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • ورود قاعده مند دولت به اربعین، ارائه خدمات را تسهیل کرده است