Web Analytics Made Easy - Statcounter

صمد شفعیی (دبیر انجمن صنفی دفاتر زیارتی ایران) درباره پیش‌بینی خود از حضور مردم در مراسم اربعین امسال به خبرنگار ایلنا گفت: هر سال در این زمان کار دفاتر زیارتی برای ثبت نام اربعین آغاز شده بود ولی امسال هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده است. بیشتر افرادی که در سال‌های گذشته به پیاده‌روی اربعین می‌رفتند، قشر مستضعف یا متوسط جامعه بودند و معمولا آنها که وضعشان خوب بود، با هواپیما سفر کرده و به هتل‌ها می‌رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌همین دلیل ممکن است به دلیل شرایط اقتصادی این اقشار و وضعیت ارزی با استقبال کمتری نسبت به سال گذشته مواجه شویم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره هزینه‌های اربعین برای هر نفر گفت: هزینه اخذ ویزا برای هر نفر ۴۱ دلار بوده که بر مبنای هر دلار ۸۷۰۰ تومان از زائران دریافت می‌شود ولی این میزان از سوی دولت به دلار واقعی به عراق پرداخت می‌شود. یعنی مابه‌التفاوت ۸۷۰۰ تومان تا قیمت روز دلار را دولت تامین می‌کند.

دبیر انجمن صنفی دفاتر زیارتی ایران درباره هزینه‌های حمل‌ونقل تا رسیدن به مرز عراق و همچنین در خاک عراق بیان کرد: هرکس برای رسیدن به مرز از آزادی عمل برخوردار است و خودش می‌داند که با چه‌ وسیله‌ای به آنجا بیاید اما در داخل خاک عراق گفته شده که خود عراقیان تدارک‌هایی را برای این موضوع در نظر گرفته‌اند ولی هنوز هیچ‌چیز قطعی نشده است.

وی در پایان درباره هزینه‌ اسکان زائران نیز گفت: اسکان زائرین در عراق هزینه چندانی نداشته و باتوجه به اینکه هر فرد دو سه روز بیشتر در آنجا نیست، زائران می‌توانند در چادر‌های بین‌راهی استراحت کنند.

شهریار حیدری (دبیر ستاد اربعین) نیز درباره پیش‌بینی خود از میزان استقبال مردم از اربعین امسال، به خبرنگار ایلنا گفت: سال گذشته نزدیک به دو میلیون و پانصد هزار نفر در ایام اربعین به کشور عراق ورود کردند تا در مراسم اربعین شرکت داشته باشند. پیش‌بینی خاصی در این زمینه برای امسال نیست ولی تجربه دو سال گذشته نشان می‌دهد که باید شاهد همان جمعیت به اربعین باشیم. به‌هرحال ما براساس تجربه سال‌ گذشته برای همین تعداد امکانات فراهم کرده‌ایم اما این آمادگی را داریم تا حتی بیشتر از این میزان پذیرای جمعیت باشیم و این موضوع به استقبال زائران بستگی دارد.

وی در واکنش به پیش‌بینی دبیر انجمن صنفی دفاتر زیارتی ایران مبنی بر اینکه استقبال امسال مردم از اربعین نسبت به گذشته کم‌تر خواهد شد، بیان کرد: ثبت‌نام تازه آغاز شده و عموما ده روز مانده به اربعین میزان متقاضیان اوج می‌گیرد. فعلا هیچ تحلیلی درباره میزان مردم در مراسم اربعین نمی‌توان ارایه کرد اما باید بگویم تا همین الان میزان ثبت‌نام‌ها برای این رویداد نسبت خوبی بوده و به این شکل نیست که بگوییم میزان متقاضیان کم شده است. به‌هر ترتیب کسی که به موضوع اربعین تمایل داشته باشد، در آن شرکت می‌کند.

حیدری همچنین درباره کاهش هزینه روادید باتوجه به‌اینکه مراجع عراق هم چندباری درباره این موضوع صحبت کرده‌اند، این‌طور توضیح داد: از فرمایشات مراجع در عراق بسیار تشکر می‌کنیم ولی باید بگویم که ما از چهار ماه قبل در همه جلساتی که داشتیم، حداقل بیش از صد بار با دولت عراق برای کاهش هزینه‌ها صحبت کردیم ولی اقدامی صورت نگرفته است. طبیعتا ما تنها می‌توانیم درخواست کنیم ولی تصمیم‌گیر خود دولت عراق است که قوانین مشخص خود را دارد.

وی افزود: البته دولت عراق هزینه‌ای افزایش نداده و حتی ده دلاری که برای گردشگری قرار بود گرفته شود را به یک دلار کاهش داده است. با همه این تفاسیر ما بازهم در جلسه روز گذشته این درخواست را مجددا مطرح کردیم ولی تصمیم‌گیرنده درباره این موضوع خود دولت بوده که حال باید منتظر تصمیم آنها باشیم.

دبیر ستاد اربعین در پایان گفت: ما امیدواریم که کاهش قیمت برای این موضوع صورت گیرد اما تا این لحظه فعلا اتفاقی نیفتاده است. نهایتا باید بگویم که شایعات درباره هزینه اربعین هر سال مطرح می‌شود ولی کاهش یا افزایش این موضوع در اختیار شخص وزیر هم نیست.

بر اساس این گزارش اگر بخواهیم هزینه‌های هر فرد را برای سفر اربعین به‌طور تقریبی تخمین بزنیم؛ این هزینه‌ها شامل اخذ پاسپورت یا تمدید آن، هزینه ویزا، کارمزد اخذ ویزا، بیمه زائران، هزینه خدمات درمانی هلال احمر که در طول مسیر پیاده‌روی، هزینه حمل و نقل که شامل رسیدن به مرز و بعد رفتن از هر شهر زیارتی به شهر دیگر و همچنین برگشت به ایران است که به طور تقریبی در جدول زیر محاسبه شده است.

به این ترتیب هزینه هر فرد برای حضور در پیاده‌روی اربعین به طور تقریبی چیزی در حدود یک میلیون و هفتصد‌ و هفتاد و شش هزار و هفتصد و سی تومان می‌شود که باتوجه به شرایط اقتصادی مردم در حال حاضر برای قشر مستضعف هزینه زیادی بوده و می‌تواند عامل بازدارنده‌ای برای حضور آنها در این رویداد بزرگ باشد.

در روزهای گذشته این موضوع از سوی مراجع تقلید عراق و ایران هم مورد توجه قرار گرفته و بر همین اساس آیت‌الله علوی گرکانی از رئیس جمهور درخواست کرد تا تمهیداتی به کار برده شود تا هزینه‌های اربعین کاهش یابد. همچنین امام جمعه نجف دو بار از دولت عراق خواسته است تا هزینه‌های این رویداد مهم مذهبی را تا حد ممکن کاهش دهد اما تاکنون تغییری حاصل نشده است.

حال باید دید که باتوجه به چنین درخواست‌هایی از سوی مراجع دو کشور در کنار ارتباطات خوبی که دولت ایران با عراق دارد، آیا هزینه‌ مراسم اربعین برای افراد کاهش پیدا می‌کند؟

منبع: ایلنا

کلیدواژه: هواپیما اربعین استقبال مردم پیاده روی اربعین شهریار حیدری هزینه ویزای اربعین اربعین 97 سفر اربعین دبیر ستاد اربعین کاهش هزینه های اربعین کاهش هزینه ویزای اربعین بلیت تهران به نجف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۶۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارگاه رسانه‌ای اربعین در مرکز پیگیری می‌شود

                                             

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ سپهر خلجی در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه و فعالین مجازی استان اظهار داشت: وسیله آموزش بسیار مهم است، ظرف چند روز آینده فراخوانی با همکاری سازمان امور اداری و  استخدامی خواهیم داشت برای دعوت به همکاری از افراد توانمند برای کمک به آموزش روابط عمومی‌ها، که این یک نهضت بزرگ برای حوزه اطلاع‌رسانی کشور محسوب می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه مدیران اهمیت کار اطلاع‌رسانی را درک کنند و بیش از گذشته به روابط عمومی‌ها توجه شود افزود: بخش استان‌های پایگاه اطلاع‌رسانی دولت از سال گذشته تقویت شده است و ما تلاش داریم ضعف روابط‌عمومی‌ها به تدریج برطرف شود.

رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت عنوان کرد: با توجه اینکه رسانه‌های رسمی هر استان نمی‌توانند تمام ابعاد و  وقایع استان را پوشش دهند، استفاده از ظرفیت رسانه‌های محلی برای تقویت اطلاع‌رسانی مهم و اساسی است.

خلجی یادآور شد: منابع لازم برای حوزه اطلاع‌رسانی باید تامین شود و هر پروژه و طرح باید پیوست رسانه‌ای داشته باشد.

وی همچنین بیان کرد: دولت بزرگ‌ترین کنش‌گر رسانه‌ای و ارتباطی در کشور است و بیشترین حجم پروژه‌های کلان و مهم در استان‌ها به سرانجام می‌رسد و این نشان می‌دهد که دولت سیزدهم به همه استان‌ها توجه دارد.

خلجی ادامه داد: همه باید کمک کنیم ایلام پیشرفت کند و هر کس دوست‌دار ایلام است باید یک گام در جهت توسعه و پیشرفت ایلام بردارد.

وی تصریح کرد: برای پیشرفت استان دو وظیفه مطالبه‌گری پیشرفت استان و تبیین و روشنگری دقیق است که باید با تمام توان برای این دو مهم تلاش کنیم.

رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت اضافه کرد: ایلام نقش مهمی در طول دوران انقلاب، دفاع مقدس و مرزبانی از کشور دارد و سه هزار شهید والامقام سند افتخار‌ی برای ولایت‌مداری مردم ایلام است.

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • جدول میزان بارش‌های فارس تا ساعت ۶:۳۰ امروز
  • قشر ضعیف جامعه در گرانی های افسارگسیخته تحت فشار است
  • قیمت دینار عراق امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قرارگاه رسانه‌ای اربعین در مرکز پیگیری می‌شود
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • ورود قاعده مند دولت به اربعین، ارائه خدمات را تسهیل کرده است
  • جزییاتی از آخرین اقدامات مطلوب برای پیاده‌روی اربعین در کرمانشاه
  • برگزاری نخستین جلسه ستاد اربعین وزارت ارتباطات